NL | EN | FR

Energie

Omexom biedt een waaier van services aan, voornamelijk op het vlak van hernieuwbare energie. Onze diensten in deze sector kunnen worden opgedeeld in verschillende activiteiten, waaronder beveiligings- en non-beveiligingssystemen, bijstand aan specificatie studies en gedetailleerde analyse, aan aspecten in verband met de industriële computers en informatiebeveiliging, aan DCS technische bijstand van 24/7 via project engineers, en ten slotte aan onderhoud in operationele omstandigheden.

References

Hoogspanning wordt voornamelijk gebruikt voor transport van grote hoeveelheden elektrische energie om de verliezen bij het energietransport te beperken. Dit gebeurt over het hoogspanningsnet, zowel via een bovengronds net met hoogspanningslijnen, als ondergronds via hoogspanningskabels. Omexom is voor deze activiteiten de geschikte partner!

References

ONDERSTATIONS

Omexom levert totaaloplossingen voor alle onderstations. Ons wereldwijde netwerk van deskundigen ondersteunt de dagelijkse vooruitgang op alle gebieden van het proces, en deelt ervaringen en best practices. Dit wordt weerspiegeld in onze internationale trainingsprogramma’s, het Omexom LAB, onze gespecialiseerde onderhouds- en engineeringdiensten, en vooral in onze toewijding aan elke klant.

 

AUTOMATISERING, TOEZICHT & CONTROLE

Omexom ontwikkelt een uitgebreid scala aan producten en diensten voor control-command systemen en bescherming gewijd aan de elektrische transformatie en transmissie-infrastructuur.

  • Hoogspanningsposten
  • Tractieonderstations voor de spoorinfrastructuur
  • Onderstations voor de industrie
References

MIDDENSPANNINGSCABINES

Een betrouwbare energievoorziening is essentieel voor het achterliggende proces. De middenspanningsinstallatie die veel bedrijven op hun terrein hebben, vormt daarbij de ruggengraat. Omexom is actief in verschillende gebieden; zo plaatsen we niet enkel nieuwe binnen- en buitencabines, maar beschikken we ook over de nodige expertise voor de reiniging, het onderhoud of de renovatie van bestaande cabines.

We werken steeds met de grootste zorg voor kwaliteit en veiligheid aan de installaties. Bij een aanpassing, uitbreiding of verzwaring van bestaande installaties kan Omexom, dankzij haar technische knowhow en jarenlange ervaring, haar klanten met raad en daad bijstaan.

 

ELEKTRICITEITSDISTRIBUTIE OP MIDDENSPANNING

In de hoogspanningsposten wordt de hoogspanning getransformeerd naar middenspanning van waaruit de verschillende middenspanningscabines worden gevoed. Dit kunnen distributiecabines of voedingscabines zijn voor bedrijven en grote gebouwen, zoals kantoorgebouwen of ziekenhuizen. Voor projecten in de middenspanningsdistributie is Omexom uw geschikte partner!