NL | EN | FR

HS-onderstation Centrale Langerbrugge

Dit project omvat de volledige vernieuwing van het 150 kV en het 36 kV-onderstation. In het 150 kV-gedeelte worden de transfovelden uitgerust en aangesloten met nieuw 150 kV-schakelmateriaal. Het 36 kV-gedeelte (GIS, Gas-Insulated-Substation) wordt uitgebreid van 6 naar 16 cellen 36 kV van waaruit de verbindingen vertrekken naar de industriƫle afnemers in de regio. Alle toekomende 36 kV-kabels in het onderstation worden herkoppeld en heraangesloten op de nieuwe GIS-installatie.

De transformatoren (150/36 kV & 150/12 kV & 36/12 kV) worden voorzien van nieuwe aansluitingen aan HS en MS-zijde. De nodige kabels worden aangesloten in de nieuwe cellen 36 kV.

Simultaan worden voor de verschillende delen van het onderstation de LS-beveiligingssystemen uitgebreid en vernieuwd, gevoed vanuit twee nieuwe hulpdienstentransformatoren 12 kV/400 V. Omexom voorziet voor de LS-installatie alle leveringen van materialen en kabels, plaatst alles, sluit alle kabels aan en levert de nodige assistentie aan de klant bij testen en indienstnames.

Qua infrastructuur vernieuwt Omexom de volledige 400/230 V-installatie. Verder worden ook alle binnen- en buitenverlichting vernieuwd met LED verlichting.

Back to list
Centrale Langerbrugge - Omexom Belgium