NL | EN | FR

Elia: 150 kV-post Rodenhuize

Elia onderhoudt voortdurend hun hoogspanningsinstallaties. Modernisering van hoogspanningsnetonderdelen en investeringen in nieuwe apparatuur en schakelmateriaal op HS en LS zijn hierbij prioritair. Ook in het onderstation 150 kV van Rodenhuize wordt de komende jaren fors geĆÆnvesteerd in nieuwe hoogspanningsapparatuur. Rodenhuize 150 kV is gelegen nabij Gent en is een zeer belangrijk schakelstation in de regio. Het voorziet onder meer de voedingen 150 kV naar de staalfabriek Arcelor-Mittal.

Dit project is in het kader van Studex projecten toegekend door Tractebel Engineering aan Omexom in juli 2015 en zal duren tot augustus 2019. Gans deze periode wordt het onderstation vernieuwd met schakelmateriaal op 150 kV.

In meer dan 17 velden 150 kV wordt het overgrote deel van het materiaal vernieuwd. Ook de beveiligingen in de relaiszaal worden volledig vernieuwd volgens de nieuwste standaarden en technologieƫn van Elia. Omexom voorziet het personeel en de middelen voor de installatie van het 150 kV-materiaal en voorziet ook de leveringen van HS-kabels en staalstructuren. In het laagspanningsdomein levert Omexom alle LS-kabels, beveiligingsborden en doet daar ook de engineering van. Ook de montage op laagspanning en de aansluiting van alle kabels behoort tot het takenpakket van Omexom. Zo kan een bedrijfsklaar onderstation worden opgeleverd voor Elia in 2019.

Back to list
Station Rodenhuize - Omexom Belgium