Focus op dagelijkse innovatie

Bij Omexom innoveren we waar technisch mogelijk, anticiperen op nieuwe technieken en op de innovaties van onze leveranciers, om deze op een veilige en praktische wijze voor onze klanten te kunnen implementeren. Als lerende organisatie investeren we voortdurend in onze specialisten en verbeteren wij continu onze methodieken. Hierdoor kunnen we onze klant de meest praktische aanpak aanbieden en garanderen we topkwaliteit.

In nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers en partners ontwerpt, realiseert en onderhoudt Omexom op een veilige manier duurzame en innovatieve oplossingen. Uitgaande van wat de klant wenst, biedt Omexom op basis van haar expertise de klant verantwoorde oplossingen met toegevoegde waarde.

“Bij Omexom zijn we overtuigd dat innovatie de sleutel is tot competitiviteit. Nieuwe methoden en technologieën worden geïntroduceerd en verhogen het concurrentieniveau in de hoogspanningssector. Deze impact mag niet worden onderschat. Hierdoor worden we uitgedaagd om creatief te zijn, nieuwe ontwikkelingen op te volgen en te integreren in onze business. Het voortdurend zoeken naar opportuniteiten helpt ons onze projecten te doen slagen, zowel op budgettair als technologisch vlak. Onze klanten hebben de uitdaging om met het totaalproject een stabiel maar vernieuwend eindproduct op de markt te brengen. En bij Omexom kunnen wij dankzij onze brede kijk op de zaak daar aan meewerken!” 

Streven naar marktinnovatie

Voor ons gaan innovatie en duurzaamheid hand in hand. We willen helpen bij het optimaliseren van oplossingen voor energieomzetting en -transmissie. Daarom werken we samen met startende bedrijven en actoren uit zowel de industrie als scholen over de hele wereld binnen onze wereldwijde innovatienetwerken.

Innovatie is één van onze focusgebieden en we werken actief aan de ontwikkeling van het energiesysteem van de toekomst vanuit een duurzaamheidsperspectief. Als onderdeel van VINCI Energies delen we het doel van de VINCI Group om onze CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030. We zijn vastbesloten om dat doel in ons bedrijf minimaal te volgen, door te werken met innovatie en continue verbetering van diensten die we onze klanten bieden.

Omexom neemt deel aan discussies in verschillende technische instituties binnen de energiesector

  • Think SmartGrids:– Deze vereniging heeft tot doel om Smart Grid verder te ontwikkelen en deze oplossingen in Europa en de rest van de wereld te promoten.