De transformatie van elektriciteit  is al meer dan 100 jaar een kernactiviteit van Omexom. Als EPC-aannemer levert Omexom oplossingen met toegevoegde waarde gedurende de volledige levenscyclus van onderstations. Ons DNA als lokale aannemer stelt ons in staat om onze klanten te ondersteunen bij projecten van elke omvang en bij elke vorm van projectcomplexiteit. Onze onafhankelijkheid van fabrikanten garandeert een perfecte match tussen de behoeften en de oplossing die wordt geboden door een team van zeer bekwame ingenieurs.

Onze expertise omvat alle stappen van projectontwikkeling, van basisontwerp, gedetailleerd ontwerp, aankoop, constructie, inbedrijfstelling, onderhoud en exploitatie.

Midden- en laagspanning

ONTWERP, CONSTRUCTIE EN ONDERHOUD

Voor midden- en laagspanningsstations ondersteunt Omexom haar klanten door middel van administratieve procedures en verzorgen we ontwerpstudies. Daarnaast staan we in voor civiele werken, hijswerkzaamheden als de totale uitvoering. Omexom is expert op het gebied van aansluiten, testen, inbedrijfstellen en onderhoud.

We werken mee aan verschillende types van onderstations, waaronder lucht- en gasgeïsoleerde posten.

Omexom biedt een scala aan technische diensten aan, zoals haalbaarheidsstudies, diagnose, reparatie van schakelapparatuur, renovatie van transformatoren en onderhoud van on-load tapwisselaars.

Digitaliseringsprogramma’s

Klanten ondersteunen met hun activa

We kunnen onze klanten ook ondersteunen bij het definiëren en opschalen van digitaliseringsprogramma’s voor al hun activa, waaronder:

  • digitale onderstations
  • foutlokalisatiesoftware
  • oplossingen voor bewaking en controle op afstand
  • beveiliging van onderstations en cyberveiligheid
  • veiligheidsprogramma’s voor werknemers

En vele andere oplossingen om de betrouwbaarheid van hun netwerk, onderhoudskosten, de veiligheidsomstandigheden van werknemers en de milieu-impact van hun onderstations te verbeteren.

Met 425 business units over de hele wereld hebben we toegang tot een resem van lokale leveranciers en aannemers, elk met hun eigen unieke expertise. Onze gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat u het beste team krijgt voor uw project. We zijn actief in 36 landen en werken samen met lokale leveranciers.

We voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en veiligheid maar ook met betrekking tot het milieu om duurzame, efficiënte en veilige oplossingen te bieden.

Nieuws met betrekking tot Onderstations

04.02.2021 Belgium, Substations

Elia Lillo 380/150/36 kV Project

Lees meer
05.11.2020 Substations, Sweden

Omexom is building a new substation for the Swedish grid operator Svenska kraftnät

Omexom teams are building a new 400 kV substation, Tovåsen, which will be built 25 km south Ånge in Gävleborg County in Sweden.
Lees meer
13.08.2020 Substations

Extension of the substation EOS380

The Dutch government is investing in green energy. Solar panels and (offshore) windmills are being built throughout the Netherlands. The EOS380 substation is an important connection to the electrical network and other substations.
Lees meer
07.05.2020 Substations, Sweden

Securing power to Stockholm airports Arlanda and Bromma

Omexom has been assigned a four year contract for maintenance and service of substations supplying the airports Arlanda and Bromma with power.
Lees meer

Overige expertises